ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ

Η ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

STORIES

6/26/2024

    Η εικόνα ενός σπασμένου γυαλιού μπορεί να μας φανεί όμορφη και μοναδική, αλλά αν αναλογιστούμε την έννοια του σπασίματος αυτού του αντικειμένου, μπορεί να μας φέρει στο μυαλό την εικόνα μιας γυναίκας που έχει υποστεί κακοποίηση. Η κακοποίηση των γυναικών είναι ένα πρόβλημα που υφίσταται σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη θέση τους στην κοινωνία, τη φυλή ή την οικονομική τους κατάσταση. Κάθε φορά που μια γυναίκα υποφέρει από κακοποίηση, το εσωτερικό της "γυάλινο" κέλυφος σπάει σιγά-σιγά, αφήνοντας πίσω μια εύθραυστη εικόνα ενός ατόμου που έχει χάσει την ισορροπία της.

    Η κακοποίηση μπορεί να εκφράζεται με διάφορους τρόπους, όπως σωματική, ψυχολογική, οικονομική ή σεξουαλική κακοποίηση. Ο κάθε τρόπος όμως αφήνει τα ίχνη του στην ψυχή της γυναίκας, κάνοντάς την να νιώθει ότι έχει χάσει την εσωτερική της ισορροπία.

   Το σπάσιμο ενός γυαλιού απαιτεί χρόνο, αλλά και επαναφορά, ώστε να επανακερδίσει τη δύναμη του και να ανακτήσει την αρχική του εμφάνιση. Με ανάλογο τρόπο, μια γυναίκα που έχει υποστεί κακοποίηση χρειάζεται χρόνο και υποστήριξη, ώστε να ανακτήσει την εσωτερική της ισορροπία και να ανθίσει ξανά.

  Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα σημάδια της κακοποίησης και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε αυτές τις γυναίκες που χρειάζονται την υποστήριξή μας. Μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη τους και στην επανακερδισμένη τους ισορροπία.

  Ας σταθούμε δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και ας τις βοηθήσουμε να ξαναβρούν τον εαυτό τους, όπως το σπασμένο γυαλί που ανακτά την ομορφιά του και επανακερδίζει την εσωτερική του ισορροπία.